Új gyermekorvosok a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben

Gyermekorvosaink rendelése decemberben
2018-12-01
Mikor vigyük a gyermeket ortopéd orvoshoz?
2019-03-18

Örömmel jelentjük, hogy új gyermekorvosokkal bővült a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet orvoscsapata. Az új gyermekortopéd szakorvosok, a gyermeksebész, a csecsemő- és gyermekgyógyászok magánrendeléseire, valamint, a gyermekkardiológus főorvos TB támogatott rendeléseire a bejelentkezés folyamatos. Szeretettel várjuk rendeléseinken a gyermekeket.

Dr. Besze Tibor gyermekortopéd szakorvos a csecsemők csípőszűrését és lábtartási hibáit, a gyermekek testtartási hibáit, gerincferdülésük szűrővizsgálatát, szükség esetén kezelését végzi a rendeléseken. Több mint két évtizedes gyermekortopédiai szakrendelői gyakorlata mellett közel 15 éve foglalkozik mozgássérült fiatalok ellátásával.

Dr. Hegyi Gábor gyermeksebész a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben gyermeksebészeti tanácsadást végez például köldöksérv, lágyéksérv, vízsérv gondok megjelenésekor. A rutin gyermeksebészeti ellátáson felül fő érdeklődési területe a laparoszkópia /epe, vakbél, petefészek, lépciszta, herevisszeresség/ illetve a gyulladásos bélbetegségek /Crohn Colitis Ulcerosa/, valamint az akut hasi kórképek.

Dr. Laczkó Katalin csecsemő- és gyermekgyógyász, magán házi gyermekorvos huszonöt éve praktizál házi gyermekorvosként. Az általános gyermekorvosláson belül érdeklődési területe az újszülöttek oxigénhiányos állapotának felderítése és korai kezelése, a pulmonológiai betegek gondozása és optimális gyógyszerbeállítása, valamint a bőrgyógyászati betegségek kezelése.

Dr. Ráskai Csaba gyermekortopédus a különféle mozgásszervi panaszokkal érkező gyermekeket fogadja újszülött kortól 18 éves korig. A rendelésen minden esetben teljes körű általános ortopédiai szűrővizsgálatot is végez.

Dr. Simon Gábor gyermekkardiológus főorvos, csecsemő- és gyermekgyógyász- intenzív terápiás felkészültséggel várja a kis betegeket a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet TB támogatott kardiológiai ellátásában. Az Intézet diagnosztikai eszközeinek segítségével a szív anatómiája, így például a szívbillentyűk, szívizomzat működése a ma elérhető legnagyobb pontossággal vizsgálható.

Dr. Varga Norbert csecsemő- és gyermekgyógyász, klinikai genetikus a csecsemők- és kisgyermekek napi ellátásán kívül az örökletes betegségek vizsgálatával, ritka betegségek diagnosztizálásával és terápiájával foglalkozik. Gyermekorvosként fontosnak érzi, hogy a szülők mellett a gyermekeknek is elmagyarázza, saját szintjükön megértesse az egyes vizsgálatok értelmét, szükségességét és fontosságát.

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet